Nízká hladina vápníku v krvi se projeví na kvalitě kostí

Naše kostra je nejsilnější kolem 30. roku života. Poté začne kostní hmota ubývat. Vliv má i hladina vápníku v krvi. Přečtěte si, co je dobré dělat, abyste si udrželi zdravý pohybový aparát co nejdéle.

Nízká hladina vápníku v krvi se projeví na kvalitě kostí

Vápník: stavební hmota našich kostí

Zhruba 99 % vápníku v lidském těle se nachází v kostech. Ukládá se sem za pomoci vitamínu D a K. Jenže kalcium je potřebné i jinde - má vliv na správnou krevní srážlivost, podílí se na procesu kontrakce s relaxace svalů a také je důležité na zuby. 

S přibývajícími roky si organismus začne brát vápník ze zásob v kostech. Pokud ho ve stravě přijímáme málo, nedáváme mu jinou možnost. To je ale velmi nežádoucí, protože čím jsme starší, tím odolnější kosti potřebujeme. 

Na příjem vápníku by měly obzvlášť myslet ženy po menopauze. Vlivem hormonálních změn je to u nich se zásobou kalcia horší, než u mužů.

Jaká by měla být hladina vápníku v krvi?

Běžná hladina vápníku v krvi by se měla pohybovat mezi 2,2- 2,6 mmol/l a je řízena hormonálně ve značně komplikovaném procesu. Kalcia bychom neměli mít málo, ale ani moc. Mnohem důležitější je stabilní a dlouhodobý příjem. Příliš vysoká či nízká hladina vápníku v krvi patří k řešení lékaři. 

Věděli jste, že vápník se podílí na krevní srážlivosti? Strava bohatá na tento minerál příznivě ovlivňuje krvácivé stavy. 

Vápník se podílí na krevní srážlivosti

Vyzkoušejte vápník z mořských zdrojů

Že jste o něm ještě neslyšeli? To je škoda. Vápník z mořských zdrojů se vyrábí z červených mořských řas. Ty do sebe dokážou absorbovat mikroprvky z moře. Díky tomu je tento typ vápníku velmi dobře vstřebatelný v lidském organismu a tím pádem má i dobrou využitelnost. 

Vápník z mořských zdrojů Aquamin se získává udržitelným procesem. Krásně doplní zásoby kalcia v těle a proto ho můžeme vřele doporučit!


 

CalciumControl balení

CalciumControl

Moderní doplněk stravy založený na norské receptuře
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se...

Vyzkoušejte CalciumControl ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář