Kalcium na kosti: co k němu přidat, aby byl efekt maximální?

Mnoho lidí užívá vápník, neboli kalcium na kosti. Víte ale, co byste měli doplňovat spolu s ním? Dozvíte se to v tomto článku.

Kalcium na kosti: co k němu přidat, aby byl efekt maximální?

Stručně o vápníku

Kalcium, nebo chcete-li vápník, je v organismu hojně zastoupený prvek. Většina vápníku je uložena v kostech a zubech. Je jejich stavební hmotou a také je zde největší zásobárna vápníku v těle. Už tato informace je důležitá k zapamatování - pokud nemá organismus dostatek vápníku pro své potřeby, čerpá ho z kostí. Tam je ale potřeba a tento stav je nežádoucí. Proto doplňujeme kalcium na kosti pravidelně.

To ale není vše. Vápník má i jiné úkoly, jako třeba:

  • Udržovat normální srážlivost krve.
  • Přispívat k normální funkci svalů.
  • Podílet se na přenosu vzduchů a mnohé další.

Kalcium potřebujeme úplně celý život. Zatímco v dětství podporuje zdravý vývoj kostí, v dospělosti a pozdním věku nám pomáhá udržet si kvalitní kostní hmotu a odolný pohybový aparát.

Vápník ale potřebuje silného spojence

Je jím vitamín D. Pomáhá s ukládáním vápníku do kostí. Svou roli zde hraje i vitamín K. Jde o to, že vápník ze stravy nebo potravinových doplňků se vstřebá do krve. Odtud ale musí doputovat do kostí. Tento proces by nemohl proběhnout bez dvou zmíněných vitamínů. Kdyby vápník zůstával v krevním řečišti ve zvýšené míře, hrozilo by jeho navázání na cévní stěny. To je velmi nežádoucí stav, protože cévy potřebujeme mít čisté a průchodné.

Ke kalciu na kosti proto patří i vitamín D. Ostatně nám také podporuje imunitu a dá se říct, že většina z nás ho má kvůli nedostatku slunce a dalším faktorům poměrně málo. S Déčkem tak zabijete dvě mouchy jednou ranou - podpoříte obranyschopnost organismu a na maximum využijete zdravotní benefity vápníku.

Už jste slyšeli o Aquaminu?

Aquamin je získaný z červených mořských řas z pobřeží Islandu. Není tajemstvím, že moře je nesmírně bohaté na minerály, které mohou pečovat o naše zdraví. Díky chladné vodě v této oblasti do sebe mohou mořské řasy absorbovat velké množství prospěšných látek. 

S Aquaminem dopřejete (nejenom) svým kostem pořádnou porci živin. Pokud zatím vaší pozornosti unikal, doporučujeme přečíst si o něm více přímo na tomto webu. 

O kosti bychom měli pečovat všichni. Kostra tvoří úplný základ našeho opěrného systému a je hlavním pilířem lokomoce.


CalciumControl balení

CalciumControl

Moderní doplněk stravy založený na norské receptuře
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se...

Vyzkoušejte CalciumControl ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář